Waterproject Mauritanië 2019

Dit waterproject is een eenmalige liefdadigheid voor de bewoners van 6 tot 8 dorpen in Mauritanië. In deze dorpen heerst nog veel armoede en hebben veel dorpen nog steeds geen eigen waterput. Tevens hebben deze dorpen te kampen met droogte en kunnen zij hun grond niet verbouwen. De bewoners ervaren tekorten in water. Veel bewoners vertrekken vanaf de middag om op hun ronde te wachten en keren in de ochtend weer terug. Het is de taak van de vrouwen om water te halen en zij lopen met tot wel 20 liter water op hun hoofd. Deze waterput is op 5 km afstand en van deze put is ook niet bekend of het schoon drinkwater bevat. Van andere dorpen weet ik dat ze momenteel vervuild water uit de rivier drinken. Het doel is om waterputten te bouwen en daarbij te kijken naar mogelijkheden om hun grond weer te kunnen verbouwen. Dit zou kunnen door het gebruik van zonnepanelen, waterpompen en een kleine meertje te bouwen. Het water zal uiteindelijk aan de hand van zonnepanelen omhoog worden gepompt. Op deze manier hebben zowel de dorpen die een waterput krijgen als de nabijgelegen dorpen toegang tot schoon drinkwater en kunnen zij dit ook gebruiken om voedingsmiddelen te verbouwen. Ook de dieren hebben hier profijt van omdat zij water kunnen drinken uit het meertje. Het doel was om 1 waterput te bouwen op een centrale plek tussen deze 8 dorpen maar gezien de opbrengst zullen er meerdere waterputten gebouwd worden in dorpen die nu geen waterput bezitten.

Assalamoe alaykoem,

Ik (Saloua El Hadrati) wilde een waterput bouwen om mijn doorlopende daad te verrichten. Dit had ik vorig jaar voor mijzelf als doel gesteld en ik gaf mijzelf een jaar om dit te plannen. Toen bedacht ik mij dat ik hier ook een project van kan maken zodat ik andere mensen hierbij kan betrekken. Op deze manier kunnen jullie ook een doorlopende liefdadigheid verrichten. Ik besloot om dit jaar mijn doel te bewerkstelligen en een project op te zetten voor de bouw van waterputten. Dit wilde ik graag op een (islamitische) plek doen waar het ook daadwerkelijk nodig is. Via mijn broer (Abdelouahed El Hadrati) kwam ik op Mauritanië omdat zijn vriend een student van kennis (contactpersoon) is die momenteel In Mauritanië verblijft. Mijn broer heeft als tussenpersoon gefungeerd en beide hebben zij geholpen met de uitvoering van het project. Moge allah swt hun hiervoor belonen. Ameen. Ik had nooit eerder van Mauritanië gehoord dus ik ging mij in dit land verdiepen. Toen ik hoorde en zag hoe de mensen in deze dorpen leven wist ik gelijk dat ik daar een waterput wilde laten bouwen. Mijn broer was hier erg enthousiast over en we hadden het over hoe mooi het zou zijn als dit zou lukken. De volgende vraag was of dit uitvoerbaar was en hier gingen weken overheen voordat we dit eindelijk wisten. Wij werden ontzettend blij toen wij van diverse hoeken een akkoord kregen. 

Eerst zochten we de beste waterputbouwer die de meeste ervaring heeft en hij kwam met een mooie voorstel. Er zijn nog veel dorpen waarvan de bewoners in ernstige armoede leven en hier een groot tekort aan basisbehoeften is zoals schoon drinkwater. 

Als er een waterput kan worden gebouwd dan zou dat prachtig voor hun zijn omdat ze met dit water ook voedingsmiddelen kunnen verbouwen. Op deze manier kunnen zij een boerderij beginnen en de droge grond weer tot leven brengen.  Nu maken zij gebruik van één waterput op 5 km afstand en zijn er ouderen die vanaf de middag tot de ochtend moeten wachten op hun ronde; zonder zekerheid of er dan water is en of dit water schoon is. Er zijn veel dorpen die geen eigen waterput bezitten en dus naar andere dorpen moeten om gebruik te mogen maken van hun water. 

Eerst was het doel om op een centrale plek tussen de 8 dorpen een waterput en een aangrenzend meertje worden gebouwd waarvan de mensen en de dieren gebruik kunnen maken. Het water wordt niet met een emmer naar boven getrokken maar er worden zonnepanelen bij de put geplaatst. Hierdoor kan het water naar boven worden gepompt en komt het rechtsreeks in het meertje terecht. Nu zal dit plan nog steeds worden uitgevoerd alleen zullen er meerder waterputten worden gebouwd in dorpen die nu geen waterput bezitten. 

Help mee aan dit project en we voorzien deze dorpen van schoon drinkwater. Hiermee voltooi je ook jouw doorlopende liefdadigheid (Sadaqa Jariya) die jou nog na jouw overlijden Hassanaats blijft opleveren. 

Om jullie en mijn eigen veiligheid omtrent de bankgegevens te waarborgen worden de transacties via de ‘Nationale donatie pagina’ verwerkt.  De transactiekosten bedragen 5% + 0.50 cent per donatie. De reden waarom ik dit online platform gebruik is om geen rekeningnummers in te zien maar alleen de donaties te ontvangen. Dit maakt het transparant. Je hoeft je zelf niet te registreren en kunt volledig anoniem doneren.  Je bent ook niet verplicht om je gegevens achter te laten bij het doen van een donatie. Het minimale donatie bedrag is €5,- en het maximale donatie bedrag is € 1.500,-. Bij de Nationale Donatie Pagina kun je alleen doneren met iDEAL. 

Het totaal gedoneerde bedrag wordt exclusief de aftrekposten (5% + 0.50 cent per donatie) op de pagina weergegeven. 


Mocht je de betaling niet via dit platform willen doen of een hoger bedrag willen doneren? Contacteer mij op s.elhadrati@live.nl of stuur een PM. 

Facebookpagina: Waterproject Mauritanië 2019

Snapchat: Salouaelhad2019


Moge allah onze intenties, gebeden, vasten en zakkaat accepteren. Ameen 


Djazaaka allahoe ghairan!

Dank voor jullie bijdrage!


Saloua El Hadrati 


Geplaatst op zondag 21 april 2019 om 14:47

€ 19504,00

1065 donaties

Doel: € 15000,00 - 130 % behaaldDelen op social media

Top donaties
Anoniem
€ 500,00


22:31 - 02-06-2019
Anoniem
€ 500,00


07:50 - 29-05-2019
Sal
€ 420,00


14:43 - 23-05-2019

Laatste donaties