Florenza roeit 100km voor onderzoek naar Endometriose

22 mei stappen wij met 9 strijders van Florenza de boot in om 100 kilometer te roeien en zo geld in te zamelen voor onderzoek naar Endometriose.

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat (enigszins) lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit op het buikvlies en/of andere organen in de onderbuik. Het “groeit” daar, en zorgt voor een chronische ontsteking met een scala van klachten.

Tot op heden wordt er maar beperkt onderzoek gedaan naar de oorzaak, het diagnosticeren en de genezing van Endometriose en daarom gaan wij geld inzamelen. 

Wij hebben van dichtbij meegemaakt wat een strijd met endometriose met zich mee kan brengen en daardoor gezien hoe belangrijk een goede diagnose en behandeling is. Mede hierom willen wij ons inzetten om te zorgen dat jonge vrouwen sneller gediagnosticeerd kunnen worden en eerder de juiste zorg en behandeling kunnen krijgen.

Op het moment is er veel moeite met het diagnosticeren van endometriose, wat er voor zorgt dat veel jonge vrouwen onterecht weggestuurd worden, zich onbegrepen voelen en jaren rond lopen met klachten die niet verklaard kunnen worden. Een snelle diagnose en het krijgen van een juiste behandeling is voor deze vrouwen van belang om het normale functioneren weer op te pakken. 

Op 22 mei zullen wij met 9 strijders de boot instappen om 100 kilometer te roeien voor het onderzoek binnen het LUMC dat zich richt op het beter en sneller stellen van de diagnose Endometriose. Zodat Endometriose voortaan sneller aangepakt kan worden!

Geplaatst op donderdag 25 april 2019 om 07:59

€ 2557,00

105 donaties

Doel: € 2500,00 - 102 % behaaldDelen op social media

Top donaties
Flo
€ 300,00

Namens de iets minder fanatieke Flo'tjes een bijdrage voor dit goede doel! Wij zijn mega trots op jullie en we weten zeker dat jullie gaan knallen op het water. Het is dat er slechts een aantal in de boot passen anders hadden we uiteraard graag meegeroeid. Vooral Git en Maart. Maar ach, je hebt werkpaarden en luxepaarden. BB had tenminste een goed excuus, Dag is van de organisatie en Marjo is te goed voor in de boot.. krijg je van die meelifters snapje. Zelf kreeg ik al rugpijn bij alleen het opzoeken van de vaarroute en klonk 'volgploeg' al erg vermoeiend. 'Roei je dan zelf ook?' lol. Lieke en Im wisten tenminste wel wat een volgploeg inhoudt en staan woensdag natuurlijk paraat! Mar zwemt wel een stukje mee en Murth brult jullie over die finishlijn. Lieve meiden, veel liefde (en een paar ekkies) van ons xxx
11:22 - 21-05-2019
Henk en Dominique van Bergen
€ 100,00

Wat een prachtige en daadkrachtige actie dames! Wij dragen graag een steentje bij.
17:59 - 21-05-2019
Anoniem
€ 100,00


08:14 - 20-05-2019

Laatste donaties